الگوی کشت باعث افزایش بهرهوری کشاورزی میشود

مسیحالله محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در سالهای اخیر همانند سایر استانها الگوی کشت در استان زنجان نیز با صدور ابلاغیهها و نظارتهای لازم اجرا شده است، اظهار کرد: این برنامه در سطح ملی با همکاری چندین نهاد از جمله وزارت کشور، وزارت نیرو و بهویژه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی پیگیری میشود و نقش اصلی بررسیهای علمی و پژوهشی نیز بر عهده این سازمان است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه الگوی کشت مناسب با توجه به فاکتورهایی مانند نوع و کیفیت خاک، شرایط اقلیمی، منابع آبی و کیفیت آب در هر منطقه تعیین میشود، گفت: در استان زنجان بهویژه در منطقه طارم، با کاهش منابع آبی مواجه هستیم که این مسئله منجر به کاهش سطح زیرکشت محصولات آبی شده است.
مدیر زارعی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن این شرایط، برنامهریزی دقیق برای بهرهبرداری بهینه از منابع طبیعی اهمیت دوچندان پیدا کرده است، ادامه داد: نکته قابلتوجه دانش بومی کشاورزان منطقه است. برخی مناطق استان زنجان بهویژه شهر طارم، در زمینه دانش کشاورزی نسبت به سایر مناطق کشور پیشرو هستند.
وی گفت: این دانش بومی نقش مهمی در اجرای موفق الگوی کشت ایفا میکند و میتواند به افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها کمک کند.
مدیر زارعی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان عنوان کرد: پیشرفت الگوی کشت نهتنها به عوامل محیطی بلکه به مسائل اقتصادی نیز وابسته است و افزایش درآمد کشاورزان از طریق بهکارگیری الگوهای مناسب کشت انگیزه آنان را برای ادامه فعالیت در این حوزه تقویت میکند.
محمدی با اشاره به اینکه در واقع الگوی کشت موفق باید همزمان پاسخگوی نیازهای اقتصادی کشاورزان و نیازهای غذایی کشور باشد، بیان کرد: برای دستیابی به نتایج مطلوب باید تعادلی میان منابع آب، خاک، نوع محصول، شرایط اقلیمی و منافع اقتصادی برقرار شود.
وی عنوان کرد: تنها در این صورت میتوان به توسعه پایدار کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور امیدوار بود.
انتهای خبر/